Elokuva Liittoutuneiden Valvontakomission aika Suomessa.

Sivupolku:Etusivu->KAIKKI, MUUT->Elokuva Liittoutuneiden Valvontakomission aika Suomessa.
Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

TEEMA

Elokuva Liittoutuneiden Valvontakomission aika Suomessa

Suomelassa su 17.11.2019 klo 13

Tilaisuudessa  esitettävän elokuvan nimi on

SUOMI VUONNA 1947 ”Tanssi perhoseni, tanssi!”

(kesto vähän vajaa 1,5 tuntia). Elokuva on tarina ystävyydestä ja epäluulosta sodanjälkeisessä Suomessa. Se on Yle/TV 1: n tuotantoa vuodelta 1999. Elokuvan on ohjannut Hannu Heikinheimo. Käsikirjoitus: Aino Vuori , TV-käsikirjoitus: Hannu Heikinheimo ja Marjatta Lohikoski.  Pääosissa ovat venäläinen eversti Rajevski (Jukka Voutilainen), joka on myös etevä konserttipianisti sekä balettikoulun suomalainen oppilas Anja Kilpinen (Mira-Netta Härkönen). Muissa rooleissa nähdään mm. Voitto Nurmi, Vesa Mäkelä, Tuula Nyman, Minna Koskela sekä Eva ja Leif Wager.

-Suomelassa pidettävän Teema-tilaisuuden alussa kuullaan Rauno Myllylän esitelmä ”Mitä tiedämme Valvontakomissiosta?” Samassa yhteydessä kuullaan elokuvan sisältöön liittyvä Jean Sibeliuksen pianokappale Kuusi, op. 75/5.

-Elokuvasta ”Suomi vuonna 1947 , Tanssi perhoseni, tanssi! kertoo Raija Ihanainen.

VAPAA PÄÄSY! TARJOILUA! Baari/kahvila palvelee!

 

Mitä tämä sana Valvontakomissio pitää sisällään? Tuo käsite ei todellakaan kuulu nuoren polven keskeisimpään sanavarastoon. Jotkut tietävimmät osaavat liittää sanan sodanjälkeisiin vuosiin. Sanan sisältöön liittyvä Suomen historian vaikea aika on monille nuorille hämärän peitossa. Sodat kokenut ja sota-ajan hyvin muistava sukupolvi liittää käsitteen kauteen, jolloin Suomi oli todellisen pakon sanelemana Neuvostoliiton edessä ”rähmällään”. Valvontakomissio on sana, joka tuo tietylle ikäpolvelle vain ikäviä, lähes traumaattisia muistoja. Sodan jälkeen tulee yleensä toivottu rauha, mutta yhdentekevää ei ole, millainen rauha. Sen koki Suomen kansa19.9.1944 solmitun Välirauhan‐sopimuksen sekä aiemmin 13.3.1940 solmitun Moskovan rauhan myötä.

 

Kansalaisten muistissa ovat parhaiten Suomen valtiovallan hyväksymät alueluovutukset, saksalaisten joukkojen karkotus Pohjois-Suomesta eli Lapin sota, Porkkalan vuokraus ja sotakorvaukset. Välirauhan -sopimus liitteineen oli usean vuoden ajan pohjana Neuvostoliiton ja Suomen suhteille. Sen sisältö järkytti suomalaisia. Artiklojen määräykset ja vaatimukset erilaisista toimenpiteistä olivat niin mittavia, että ne olivat katkera pala lähes kaikille suomalaisille.

Välirauhan-sopimuksessa mainitun Liittoutuneiden valvontakomission (LVK:n) monitasoista osuutta sopimusehtojen täytäntöönpanon valvonnassa tarkastellaan Suomelassa järjestettävässä  Teema -tilaisuudessa su 17.11.2019 klo 13

Tiedot

Päivämäärä:
17.11.2019
Aika:
13:00 - 15:30
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Suomelan sali
Camino de la Cantera 49
Fuengirola, Malaga 29649
Google Map
Go to Top